Velkommen til MUSIKKFEST på Cafe Sør Lørdag 4. juni. Musikkfest arrangeres i år for 25. gang. Masse musikk på scener over hele byen og på Cafe Sør priser vi rocken. Her blir det alt fra blues til stoner og rock´n´roll. Hvis det blir for mye fuss for deg kan du stikke over til Uhørts scene som står i popens navn denne dagen. Velkommen!


14: 00 - 14:30 Mark Steiner and His Problems
15: 00 – 15:30 2nd class people
16: 00 – 16:30 Mayflower Madame
17: 00 – 17:30 Boomerang Rapido
18: 00 – 18:30 Rabagast
19: 00 – 19:30 Day of the Jackalope
20: 00 – 20:30 Charlotte & The Co-Stars
21: 00 – 21:30 Grand Cafe
22: 00 – 22:30 Jadudah
23:00 - 03:00 DJ Stew Leftsound

Mark Steiner høres ut som ei optimal blanding av Nick Cave, Stuart Staples (vokalisten i Tindersticks) og kultfiguren Kim Salmon. Det er mollstemte, fordrukne og mørkeblå kulisser, men det er samtidig råsterke låter og en artist som fremstår med hauger av troverdighet og autoritet til den musikalske rockeliten her til lands

 

2nd Class People består av fire gutter med rock i blodet som skriver og komponerer låter sammen. Bandet holder til i Oslo, og er som plukket ut av en Lars Saabye Christensen roman. De spiller dansbar skranglerock, og har en forkjærlighet for psykedelia og blues. Musikken er inspirert av band som Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age og The Doors. I Desember 2014 slapp de en EP for et fullstappet Revolver. 

 

Mayflower Madame er et psykedelisk post-punk/drone-rock band fra Oslo. Deres debutalbum “Observed in a Dream” slippes 22. april via deres eget label Night Cult Records i Europa og Custom Made Music (Ringo Deathstarr, Ceremony, Peter Hook & the Light) i Nord-Amerika. Singlene “Lovesick” og “Weightless” har fått spilletid på landets største radiokanaler og har også vekket oppsikt i USA og UK.

 

Boomerang Rapido spiller musikk i den døende sjangeren rock & roll. Musikken er en liten dæsj av både punk, indie, blues og psych og en stor dose rock. De to gitarene er i stadig drakamp mellom fete riff og catchy melodier, mens trommene og bassen underbygger de groovy rytmene som gjør at man med litt godvilje kan danse til låtene. Med syngbare refrenger og masse attitude, kan det minne om musikk fra 60- og 70-tallet, ala The Stooges og MC5.

 

Rabagast er et rockeband fra Oslo, som er inspirert av band som Joy Division, Jack White, og the Stooges. Spiss gitarlyd, buldrene rytmeseksjon og den særegne stemmen til vokalist Kjersti Synneva er det som gjør sounden unik.

 

Day of the Jackalope har holdt til på øvingslokalet i over 5 år i ulike besetninger, men ble først en komplett enhet våren 2015. I mai samme år spilte de inn sin første EP, «Day of the Jackalope EP» som byr på skitten groovy rock med klare blues-referanser og innspill av psykedelia. Referansene kan trekkes til band som Led Zeppelin, Clutch og Leaf Hound.

 

Charlotte & The Co-Stars deler musikalske preferanser og har pleiet nær kontakt med folk fra band som bl.a Madrugada, Ricochets og Kitchie Kitchie Ki Me O. Det gir seg utslag i musikken som er preget av hjerte smerte, støvete amerikanske highways , dekadense og tøffe netter som toppes av vokalist og låtskriver Charlotte Jacobsens sterke og dynamiske stemme. Dette er rå, sensuell rock, med et sound som har referanser til David Lynch og Quentin Tarantinos mørke, særegne univers med en dæsj av 60 og 70 talls rock.

 

Grand Cafe er et energisk og inkluderende live band, med sterke referanser til 80 og 90 tallets postpunk og new wave. De gjør at du glemmer både tid og sted, og skaper en nærmest euforisk stemning.

 

Jadudah er et Oslo-basert band som spiller musikk i krysningen mellom støyete rock og catchy pop. Bandet ble startet i Tromsø i 2012, og ble fort kåret til Ukas Urørt med sin første singel “And We Fall”. Siden den gang har Jadudah bemerket seg som et solid liveband, med mange konserter på festivaler og klubbscener rundt om i landet.

Gratis ingang

ID: 20 år etter kl 20